ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Ζύμη για πίτσα

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

  • 2 φακελάκια μαγιά ταχείας δράσης
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι χλιαρό νερό για μαγιά
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό για αλεύρι
  • 3 + 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάλτε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε 1/4 φλιτζάνι χλιαρό νερό.

Αφήστε τη για 2-3 λεπτά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.

Καλύψτε με πετσέτα 3-5 λεπτά ή έως ότου η μαγιά φουσκώσει και διπλασιαστεί.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 260 °C.

Μετρήστε το αλεύρι και φτιάξτε μια τρύπα στο κέντρο.

Προσθέστε στο μίγμα μαγιάς 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και λάδι.

Ανακατέψτε τη ζύμη με το πιρούνι μέχρι να σχηματιστεί μια τραχεία μπάλα.

Ζυμώστε σε αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 5 λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι αν η ζύμη παραμείνει κολλώδης.

Ρίξτε ελαφρώς λίγο αλεύρι από πάνω, τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο καθαρό μπολ και καλύψτε το.

Τοποθετήστε σε ένα ζεστό σημείο για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τα υλικά που θα βάλετε.

Στη συνέχεια, διπλώστε τη ζύμη, κόψτε σε 2 μπάλες και απλώστε. (πάχους περίπου 30-35 εκατ.).

Απλώστε πάστα ντομάτας, λάδι και μείγμα από βότανα και προσθέστε ότι γαρνιτούρες σας αρέσουν.

Ψήστε για 8-12 λεπτά.

Βγάλτε από το φούρνο και σερβίρετε.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μίνι πίτσες 20-25 εκατ. και όλοι μπορούν να βάλουν ότι θέλουν από πάνω!

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

176

7

--

--

--

--

--

18

--

8

70

--

86

90

Ζύμη για πίτσα

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

176kcal

--%

Πρωτεΐνη

7g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

86mg

--%

Φώσφορος

90mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Κάντε επιπλέον ζύμη και αφήστε τη στην κατάψυξη για ένα μελλοντικό γεύμα.