Οι ασθενείς που πάσχουν από Νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου γνωρίζουν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η διατροφή τους. Η υπερβολική κατανάλωση τροφών με αλάτι και λιπαρά μπορεί να επιδεινώσει περαιτέρω την λειτουργεία των νεφρών και να προκαλέσουν μια σειρά από προβλήματα υγείας.
Για αυτό, κάθε επιβλαβής διατροφική συνήθεια πρέπει να αποφεύγεται και να ακολουθείται ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα χωρίς λιπαρές τροφές και τροφές με νάτριο.
Το ερώτημα που απασχολεί εδώ και χρόνια τους ασθενείς είναι ένα. Μπορεί η διατροφή των πασχόντων από Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια τελικού σταδίου να γίνει πιο εύκολη και σίγουρα πιο γευστική;
Η απάντηση έρχεται από τον νέο Μαγειρικό Οδηγό «ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ και ΠΕΣΚΙΑΣ Συνταγογραφούν» και γίνεται ο πολύτιμος σύμμαχος των νεφροπαθών! Ο όμιλος ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ που ιδρύθηκε το 2002 από την ιατρό Έλλη Φυτηλά – Πλέσσα, σε συνδυασμό με τον διάσημο Chef Χριστόφορο Πέσκια , ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό να συμβάλλουν στη διατροφή των νεφροπαθών δημιουργώντας γευστικές συνταγές που δεν θυμίζουν την άνοστη νοσοκομειακή διατροφή.
ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ και ΠΕΣΚΙΑΣ Συνταγογραφούν. Γιατί είναι ο απόλυτος μαγειρικός βοηθός των νεφροπαθών;
Το χρήσιμο αυτό βιβλίο περιλαμβάνει 75 νόστιμες συνταγές, κλασσικές και όχι μόνο, που ανταποκρίνονται σε όλες τις διατροφικές κατηγορίες. Συνταγές με ελαφριά σνακ, γευστικές σαλάτες, ψάρια, κρεατικά και φυσικά λαχταριστά γλυκά που απευθύνονται στους ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια αλλά και σε όσους επιθυμούν να εντάξουν στη ζωή τους μια πιο υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή χωρίς να στερούνται σε γεύση.
Η κάθε συνταγή είναι εμπνευσμένη από τον κορυφαίο chef και συνοδεύεται από χρήσιμους και αναλυτικούς πίνακες που περιλαμβάνουν τα διατροφικά στοιχεία, τις θερμίδες ανά πιάτο και τα θρεπτικά συστατικά. Απώτερος στόχος του βιβλίου είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους με νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου να τρέφονται σε καθημερινή βάση με υγιεινά φαγητά που καλύπτουν και τις ανάγκες τους για πλούσια και λαχταριστή γεύση, προτείνοντας τους έξυπνες εναλλακτικές.
Ποιοι είναι οι δημιουργοί ;
Οι συνταγές επιμελήθηκαν με αγάπη από τον διακεκριμένο Chef Χριστόφορο Πέσκια, ο οποίος με τις μαγειρικές του γνώσεις και την φαντασία του δημιούργησε γευστικά πιάτα με απλές, κλασσικές συνταγές αλλά και πιο ντελικάτα γεύματα. Στο πολύτιμο έργο συνέβαλαν και οι επιφανείς Καθηγήτρια Κλινικής Διαιτολογίας Καλλιόπη – Άννα Πούλια και ο Ιατρός Νεφρολόγος Παύλος Καϊσίδης με την επιμέλεια των περιεχομένων για τη διατροφική αξία των συνταγών και την θετική επίδραση τους στην υγεία τους.
Με συνταγές ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πασχόντων από Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια τελικού σταδίου αλλά και όσων επιθυμούν μια ισορροπημένη διατροφή, ο Μαγειρικός Οδηγός «ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ και ΠΕΣΚΙΑΣ Συνταγογραφούν» αποσκοπεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής όσων εντάξουν στο εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα τις νόστιμες συνταγές!
Γιατί αξίζει μια θέση στη βιβλιοθήκη σας
Η ισορροπημένη διατροφή παίζει καίριο ρόλο στη καλή ποιότητα ζωής των νεφροπαθών. Μια διατροφή «φιλική» προς τα νεφρά έχει μειωμένη πρόσληψη συγκεκριμένων μετάλλων και υγρών, ώστε να μην συσσωρεύονται περιττά υγρά και ουσίες στα νεφρά.
Οι συνταγές του οδηγού βοηθάνε αποτελεσματικά τους πάσχοντες να ακολουθήσουν μια διατροφή με ισορροπημένη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, χωρίς να στερούνται τις πλούσιες γεύσεις.
Πού μπορείτε να βρείτε τον Μαγειρικό Οδηγό;
Ο Μαγειρικός Οδηγός «ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ και ΠΕΣΚΙΑΣ Συνταγογραφούν» είναι διαθέσιμος στα ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματα των βιβλιοπωλείων Πολιτεία και στις Εκδόσεις Λιβάνης. Είναι ο απόλυτος σύμμαχος για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, προσφέροντας 75 γευστικές συνταγές που μπορούν να μετατρέψουν την καθημερινή διατροφή σε απόλαυση, υποστηρίζοντας τους για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Το βιβλίο «ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ και ΠΕΣΚΙΑΣ Συνταγογραφούν» δεν είναι απλώς ένας μαγειρικός οδηγός διατροφής αλλά μια έμπρακτη προσπάθεια προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των νεφροπαθών.
Επενδύοντας σε συνταγές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και νοστιμιά, επενδύουμε στην ευημερία!