Τυρόπιτα με παραδοσιακό χειροποίητο φύλλο
Αλμυρές Πίτες & ΤάρτεςΥλικά
Με βάση 15 κομμάτια ανά συνταγή
- 400 γραμμάρια φέτα
- 250ml (1 φλιτζάνι) γάλα 2%
- 120 γραμμάρια (2 μεσσαία) αυγά
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τη φέτα σε ένα μεγάλο μπολ και τη θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι σε μικρά κομματάκια. Έπειτα, ρίχνουμε μέσα το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στο τυρί. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε πιπέρι.
Λαδώνουμε με ένα πινέλο καλά το ταψί. Επίσης λαδώνουμε τα φύλλα μεταξύ τους.
Προσθέτουμε τα τρία πρώτα φύλλα.
Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση να σκεπάσει όλη την επιφάνεια και την ισιώνουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε τα τρία επόμενα φύλλα και λαδώνουμε και το πάνω μέρος της πίτας. Χαράζουμε την πίτα απαλά με ένα μαχαίρι σε μερίδες.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C με τον φούρνο αναμμένο σε πάνω και κάτω αντίσταση και μέχρι το φύλλο να ροδοκοκκινίσει καλά για περίπου 45-60 λεπτά.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
252.94
8.89
13.51
5.09
1
6.20
--
24.04
--
0.54
663.50
--
61.33
106.77
Ανά μερίδα (170g)
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Τυρόπιτα με παραδοσιακό χειροποίητο φύλλο
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
252.94kcal
--%
Πρωτεΐνη
8.89g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
61.33mg
--%
Φώσφορος
106.77mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Μία συνταγή, που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι.