+30 210 2853000

Κοτόπιτα με παραδοσιακό χειροποίητο φύλλο

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Με βάση 15 κομμάτια ανά συνταγή

300 γραμμάρια μπούτι και 300 γραμμάρια στήθος από κοτόπουλο βραστό και ξεψαχνισμένο 1 πιπεριά από κάθε απόχρωση 1 μεσαίο φρέσκο κρεμμύδι 20 γραμμάρια αλάτι Μισό ματσάκι μαϊντανού 40 γραμμάρια ελαιόλαδο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. 2 Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 7-8 λεπτά. 3 Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. 4 Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά έως ότου να ενωθούν τα υλικά. Λαδώνουμε με ένα πινέλο καλά το ταψί. Επίσης λαδώνουμε τα φύλλα μεταξύ τους. 5 Προσθέτουμε τα τρία πρώτα φύλλα. 6 Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση να σκεπάσει όλη την επιφάνεια και την ισιώνουμε με ένα πιρούνι. 6 Προσθέτουμε τα τρία επόμενα φύλλα και λαδώνουμε και το πάνω μέρος της πίτας. Χαράζουμε την πίτα απαλά με ένα μαχαίρι σε μερίδες. 6 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 70 λεπτά περίπου.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

265.64

15.51

11.77

2.07

1.47

7.31

--

24.51

--

1.21

807.33

--

221.13

89.25

Ανά μερίδα (170g)

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Κοτόπιτα με παραδοσιακό χειροποίητο φύλλο

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

265.64kcal

--%

Πρωτεΐνη

15.51g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

221.13mg

--%

Φώσφορος

89.25mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Μία συνταγή, που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι.