Κοτόπιτα με παραδοσιακό χειροποίητο φύλλο

Είδος γεύματος: Μεσημεριανό, Απογευματινό

fav Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής

Συστατικά

Με βάση 15 κομμάτια ανά συνταγή.

300 γραμμάρια μπούτι και 300 γραμμάρια στήθος από κοτόπουλο βραστό και ξεψαχνισμένο

1 πιπεριά από κάθε απόχρωση

1 μεσαίο φρέσκο κρεμμύδι

20 γραμμάρια αλάτι

Μισό ματσάκι μαϊντανού

40 γραμμάρια ελαιόλαδο

πιπέρι

Στοιχεία για τη διατροφή ανά 1 κομμάτι (100 γραμμάρια)

  • Ενέργεια 265,64Kcal
  • Υδατάνθρακες 24,51g
  • Πρωτεΐνες 15,51g
  • Λίπη 11,77g
  • Νάτριο 807,33mg
  • Κάλιο 221,13mg
  • Φώσφορος 89,25mg
  • Κορεσμένα λιπαρά 2,07g
  • Μονοακόρεστα λιπαρά 7,31g
  • Πολυακόρεστα λιπαρά 1,47g
  • Διαιτητικές ίνες 1,21g
  • Νερό 58,19g

Εδώ θα βρείτε τη συνταγή για τη ζύμη (https://www.nefroiatriki.gr/syntages/xeiropoiiti-xoriatiki-zymi-gia-pittes)

Παρασκευή

1
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
2
Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 7-8 λεπτά.
3
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
4
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά έως ότου να ενωθούν τα υλικά. Λαδώνουμε με ένα πινέλο καλά το ταψί. Επίσης λαδώνουμε τα φύλλα μεταξύ τους.
5
Προσθέτουμε τα τρία πρώτα φύλλα.
6
Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση να σκεπάσει όλη την επιφάνεια και την ισιώνουμε με ένα πιρούνι.
6
Προσθέτουμε τα τρία επόμενα φύλλα και λαδώνουμε και το πάνω μέρος της πίτας. Χαράζουμε την πίτα απαλά με ένα μαχαίρι σε μερίδες.
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 70 λεπτά περίπου.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή

Μία συνταγή, που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Δείτε επίσης