+30 210 2853000

Γέμιση για κρεμμυδόπιτα

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Συστατικά Με βάση 10 μερίδες ανά συνταγή

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • 2 τμχ κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 πράσο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο άνηθο & δυόσμο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.

Τα μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν καλά. Τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, την ανοίγουμε σε αλευρώνουμε πάγκο με ένα πλάστη, σε ορθογώνιο σχήμα, πάχους 3 χιλιοστών.

Αλείφουμε την άκρη του φύλλου με λίγο νερό και τοποθετούμε την πίτα σε ένα ταψί φούρνου, που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν και σερβίρουμε.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

29.94

0.82

1.68

0.24

0.26

0.34

--

3.11

--

0.73

2.15

--

113

17.75

Γέμιση για κρεμμυδόπιτα

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

29.94kcal

--%

Πρωτεΐνη

0.82g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

113mg

--%

Φώσφορος

17.75mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips