Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής
Συστατικά
Με βάση 10 μερίδες ανά συνταγή.
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
2 τμχ κρεμμύδια φρέσκα
1 πράσο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
άνηθο & δυόσμο
Διατροφικά στοιχεία ανά 10 μερίδες
- Ενέργεια 29,94Kcal
- Υδατάνθρακες 3,11g
- Πρωτεΐνη 0,82g
- Λίπη 1,68g
- Νάτριο 2,15mg
- Κάλιο 113mg
- Φώσφορος 17,75mg
- Κορεσμένα λιπαρά 0,24g
- Μονοακόρεστα λιπαρά 0,34g
- Πολυακόρεστα λιπαρά 0,26g
- Διαιτητικές ίνες 0,73g
- Νερό 49,61g
Παρασκευή
1
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
2
Τα μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν καλά. Τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.
3
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, την ανοίγουμε σε αλευρώνουμε πάγκο με ένα πλάστη, σε ορθογώνιο σχήμα, πάχους 3 χιλιοστών.
4
Αλείφουμε την άκρη του φύλλου με λίγο νερό και τοποθετούμε την πίτα σε ένα ταψί φούρνου, που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
5
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν και σερβίρουμε.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Για τη ζύμη διαβάστε τη συνταγή: https://www.nefroiatriki.gr/syntages/xeiropoiiti-xoriatiki-zymi-gia-pittes ή εναλλακτικά τη συνταγή: https://www.nefroiatriki.gr/syntages/fyllo-gia-pites-me-aleyri-kai-giaoyrti
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou