Φύλλο για πίτες με αλεύρι και γιαούρτι

Είδος γεύματος: Πρωινό, Μεσημεριανό, Απογευματινό, Βραδινό

fav Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής

Συστατικά

Με βάση 2 φύλλα ανά συνταγή.

450 γρ. αλεύρι

1800γρ. γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά

Διατροφικά στοιχεία ανά φύλλο

  • Ενέργεια 763Kcal
  • Υδατάνθρακες 158,75g
  • Πρωτεΐνη 25,79g
  • Λίπη 2,92g
  • Νάτριο 74,72mg
  • Κάλιο 225mg
  • Φώσφορος 144mg
  • Κορεσμένα λιπαρά 1,05g
  • Μονοακόρεστα λιπαρά 0,18g
  • Διαιτητικές ίνες 3,6g
  • Νερό 76,41

Παρασκευή

1
Σε ένα μπολ προσθέστε το γιαούρτι και το αλεύρι.
2
Ανακατέψτε το μίγμα με τα χέρια έως τα 2 υλικά ενοποιηθούν ώστε να μην κολλάει στα χέρια σας και στο μπολ. Σε περίπτωση που δεν το μίγμα κολλάει προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
3
Σε μία επιφάνεια πασπαλίστε με αλεύρι και ανοίξτε το φύλλο και έτοιμο να υποδεχτεί τη γέμιση που επιθυμείτε.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή

Ένα φύλλο εύκολο, γρήγορο για όλες τις χρήσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι γιαούρτι και αλεύρι θέλετε.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Δείτε επίσης