ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Ποιοί Είμαστε (Νεφροιατρική Green) Υψηλού Επιπέδου Υπηρεσίες Υγείας

Εμείς στη ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ, Βασισμένοι στην πολυετή εμπειρία μας στην αιμοκάθαρση, επεκτείνουμε τη δραστηριότητα μας με την ίδρυση ενός νέου Νεφρολογικού Κέντρου την ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ GREEN στην Λεωφόρο Δημοκρατίας 264, στον Δήμο Αχαρνών. Σκοπός μας είναι να παρέχουμε υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες σε συνδυασμό με ένα εργονομικά σχεδιασμένο κτήριο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασθενών μας με ταυτόχρονα μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα. Η Μονάδα φιλοξενεί τους ασθενείς σε άρτια διαμορφωμένους χώρους, σεβόμενη την ατομικότητα και συνδυάζοντας την άνεση, την καθαριότητα και την τεχνολογία.

Το άρτια καταρτισμένο αλλά και εξειδικευμένο στην αιμοκάθαρση, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, περιβάλει τους ασθενείς με ασφάλεια επενδύοντας στην προληπτική φροντίδα.

Ο ηλεκτρονικός φάκελος που χρησιμοποιείται, με το εξελιγμένο λογισμικό δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης των ασθενών σε πραγματικό χρόνο κατά την διάρκεια της συνεδρίας τους με οργάνωση και λεπτομέρεια.

Η Μονάδα είναι εξοπλισμένη με τον πλέον σύγχρονο ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό και παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα στους ασθενείς με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης.

Εμείς στη ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ GREEN παραμένουμε υπεύθυνοι και συνεπείς απέναντι στις δεσμεύσεις μας.

Ο σχεδιασμός κατασκευής του υπάρχοντος κτηρίου ακολούθησε τις βασικές αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Με δεδομένο το υφιστάμενο κέλυφος επιδιώχθηκε η εξασφάλιση των συνθηκών θερμικής και οπτικής άνεσης με τη χρήση παθητικών συστημάτων δροσισμού, θέρμανσης και φωτισμού. Αξιοποιήθηκε η ηλιακή ενέργεια, ο προσανατολισμός του κτηρίου καθώς και οι ιδιότητες των υλικών δόμησης.

Με το νέο σχεδιασμό στο υφιστάμενο κτήριο με μικρά ανοίγματα στο βορρά και «τυφλή» όψη στο νότο, μειώθηκαν οι θερμικές απώλειες με την κατασκευή νέας σύγχρονης θερμομόνωσης στο δώμα, με την τοποθέτηση θερμομονωτικών κουφωμάτων που φέρουν ενεργειακούς υαλοπίνακες και με τη δημιουργία εξωτερικών οριζόντιων και κατακόρυφων σκιάστρων με κινητές περσίδες στον άξονα ανατολής — δύσης.

Αυξήθηκε η δροσερότητα του κτηρίου με τη χρήση διαμπερούς αερισμού και φεγγιτών. Αξιοποιήθηκε η ηλιακή ενέργεια με τη χρήση ηλιακών συλλεκτών για παροχή ζεστού νερού χρήσης. Για τον τεχνητό φωτισμό του κτηρίου χρησιμοποιήθηκαν εξολοκλήρου φωτιστικά τεχνολογίες LED για καλύτερης ποιότητας φως, μεγαλύτερης ισχύος και μικρότερης κατανάλωσης ενέργειας. Ο νέος τεχνολογικός εξοπλισμός επιλέχθηκε βάσει την υψηλότερη ενεργειακή κλάση.

Στον υπαίθριο χώρο του κτηρίου δημιουργήθηκε σημείο φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Τελικός σκοπός της λειτουργίας του κτηρίου είναι η μεγαλύτερη προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, ώστε αφενός να καλύπτονται οι ενεργειακές ανάγκες και αφετέρου να μειωθεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση και το ενεργειακό αποτύπωμα του κτηρίου.

Στόχος μας είναι να συνυπάρξει το ιατρικό λειτούργημα παρέχοντας «υπηρεσίες ζωής» όπως είναι η Αιμοκάθαρση μαζί με την πράσινη ανάπτυξη ενός νέου νεφρολογικού κέντρου με την φιλοσοφία μας : Για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Η ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ, ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ GREEN και ο ΝΕΦΡΟΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ με προσωπικό που χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό, υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος και πάνω από όλα με αίσθημα ανθρώπινης προσφοράς είναι έτοιμες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και κάθε δυνατή βοήθεια στον νεφροπαθή και την οικογένεια του.

Με Εκτίμηση,
Ν. Πλέσσας-Φυτηλάς