ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Εικαστική έκθεση «Χρόνια Νεφρική Νόσος: Μια σιωπηρή επιδημία»

 nefro-tovas.jpg

 

Την έκθεση διοργανώνει η ΝΕΦΡΟΪΑΤΡΙΚΗ, υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Νεφροπαθών και σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Εικαστική έκθεση με τίτλο «Χρόνια Νεφρική Νόσος: Μια σιωπηρή επιδημία», διοργανώνει η ΝΕΦΡΟΪΑΤΡΙΚΗ, υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Νεφροπαθών και σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με την αρωγή και στήριξη του Υπουργείου Υγείας.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έρχεται σε επαφή η τέχνη με τη Χρόνια Νεφρική Νόσο και επιχειρείται να αποτυπωθεί αυτή η χρόνια ασθένεια μέσα από τα μάτια νέων καλλιτεχνών. Με αυτήν την εικαστική δράση αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού ώστε να υπάρχει καλύτερη πρόληψη σε θέματα που αφορούν στη ΧΝΝ.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 12 Νοεμβρίου 2021 στην αίθουσα «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, από τις 18:00 έως τις 22:00.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 12 έως 25 Νοεμβρίου 2021 και θα παρουσιαστούν έργα 23 τελειόφοιτων και αποφοίτων της Σχολής. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 12:00 – 20:00 και Σάββατο 12:00 – 17:00. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Με την ολοκλήρωση της έκθεσης, τα έργα θα εκτεθούν στο Νεφρολογικό Κέντρο ΝΕΦΡΟΙΑΤΡΙΚΗ RING Πουρνάρα 3-5 στο Μαρούσι έως 28 Φεβρουαρίου 2022. Στη συνέχεια, κάποια από τα έργα θα δωριστούν σε νεφρολογικά τμήματα δημοσίων νοσοκομείων.

 

Πηγές:

Photo: ‘Εργο Νικολέττας Παπακωνσταντίνου

www.iatronet.gr