+30 210 2853000

Ζυμαρικά με κρέμα και αβοκάντο

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Συστατικά Με βάση 5 μερίδες ανά συνταγή

  • 1 πακέτο ζυμαρικά (σπαγγέτι)
  • 150 γρ. (1 περίπου) αβοκάντο με το κουκούτσι
  • 45 γρ. (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • πιπέρι, μπούκοβο

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε τα σπαγγέτι.

Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο σε κυβάκια, πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το μπούκοβο, το ξύσμα λεμονιού και το τυρί κρέμα.

Πιέζουμε με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ μέχρι να έχουμε μια δεμένη σάλτσα. Αφήνουμε στην άκρη

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, τη ζάχαρη, το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά να καραμελώσουν καλά.

Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και κρατάμε το νερό που έβρασαν.

Σβήνουμε το τηγάνι με 2 κουτάλες της σούπας από το νερό που έβρασαν τα σπαγγέτι, βάζουμε και τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα με το αβοκάντο. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν το μείγμα είναι στεγνό μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον νερό.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

342.11

13.29

16.08

3.53

1.94

9.40

--

38.44

--

3

193.20

--

190.50

172.40

Ζυμαρικά με κρέμα και αβοκάντο

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

342.11kcal

--%

Πρωτεΐνη

13.29g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

190.50mg

--%

Φώσφορος

172.40mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Μία νόστιμη πράσινη μακαρονάδα.