Ζυμαρικά με κρέμα και αβοκάντο

Είδος γεύματος: Απογευματινό

fav Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής

Συστατικά

Με βάση 5 μερίδες ανά συνταγή.

1 πακέτο ζυμαρικά (σπαγγέτι)

150 γρ. (1 περίπου) αβοκάντο με το κουκούτσι

45 γρ. (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο

250 γρ. τυρί κρέμα

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

πιπέρι, μπούκοβο

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα

  • Ενέργεια 342,11Kcal
  • Υδατάνθρακες 38,44g
  • Πρωτεΐνη 13,29g
  • Λίπη 16,08g
  • Νάτριο 193,20mg
  • Κάλιο 190,50mg
  • Φώσφορος 172,40mg
  • Κορεσμένα λιπαρά 3,53g
  • Μονοακόρεστα λιπαρά 9,40g
  • Πολυακόρεστα λιπαρά 1,94g
  • Διαιτητικές ίνες 3g
  • Νερό 211,20g

Παρασκευή

1
Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε τα σπαγγέτι.
2
Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο σε κυβάκια, πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το μπούκοβο, το ξύσμα λεμονιού και το τυρί κρέμα.
3
Πιέζουμε με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ μέχρι να έχουμε μια δεμένη σάλτσα. Αφήνουμε στην άκρη
4
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, τη ζάχαρη, το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά να καραμελώσουν καλά.
5
Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και κρατάμε το νερό που έβρασαν.
6
Σβήνουμε το τηγάνι με 2 κουτάλες της σούπας από το νερό που έβρασαν τα σπαγγέτι, βάζουμε και τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε.
7
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα με το αβοκάντο. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν το μείγμα είναι στεγνό μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον νερό.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή


Μία νόστιμη πράσινη μακαρονάδα.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Δείτε επίσης