Ζυμαρικά με κιμά
ΖυμαρικάΥλικά
Συστατικά Με βάση 4 μερίδες ανά συνταγή
- 1 κιλό κιμά μοσχάρι ή χοιρινό
- ½ πακέτο μακαρόνια
- 100 γρ. (½ φλιτζάνι) ελαιόλαδο
- 2 μεσσαία κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 μεσαίες ντομάτες
- 100 ml κρασί
Εκτέλεση
Ψιλοκόψετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ντομάτα.
Στο τηγάνι (που χωράει όλη τη σάλτσα κιμά και τα ζυμαρικά) βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μεσαία ένταση και ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μπαχαρικά που επιθυμείτε. Ανακατεύετε και αφήνετε να μελώσουν τα λαχανικά σε χαμηλή ένταση για 5-6 λεπτά, καθώς τα μπαχαρικά εντείνουν τα αρώματά τους.
Παράλληλα βάζετε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με περίπου 5 λίτρα βραστού νερού και την τοποθετείτε σε εστία με δυνατή ένταση και με το καπάκι κλειστό, για να βράσουν, γρήγορα.
Ανεβάζετε την ένταση της εστίας και προσθέτετε τον κιμά. Ανακατεύετε κάθε τόσο ώστε να πάρει χρώμα παντού, επί περίπου 5-7 λεπτά, σπάζοντας τους σβόλους του κιμά.
Χαμηλώνετε την ένταση στην εστία, προσθέτετε το κρασί και ανακατεύετε να πάρει χρώμα και γεύση ο κιμάς. Στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες εφόσον θέλετε τη πιο γρήγορη εκδοχή της συνταγής με περισσότερη ένταση και γλύκα ντομάτας.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, μπορείτε να ετοιμάστε το πιάτο σας. Μπορείτε να ρίξετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα κιμά και να τα ανακατεύετε σταδιακά, ώστε η σάλτσα να πάει παντού και να ενσωματωθεί ο κιμάς με τα μακαρόνια.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
493.50
17.83
30.88
5.50
4.07
19.35
--
34.10
--
2.58
41.75
--
671.25
249.50
Ζυμαρικά με κιμά
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
493.50kcal
--%
Πρωτεΐνη
17.83g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
671.25mg
--%
Φώσφορος
249.50mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Μία κλασσική μακαρονάδα.