Ζυμαρικά με κιμά

Είδος γεύματος: Μεσημεριανό, Απογευματινό

fav Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής

Συστατικά

Με βάση 4 μερίδες ανά συνταγή.

1 κιλό κιμά μοσχάρι ή χοιρινό

½ πακέτο μακαρόνια

100 γρ. (½ φλιτζάνι) ελαιόλαδο

2 μεσσαία κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

2 μεσαίες ντομάτες

100 ml κρασί

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα

  • Ενέργεια 493,50Kcal
  • Υδατάνθρακες 34,10g
  • Πρωτεΐνη 17,83g
  • Λίπη 30,88g
  • Νάτριο 41,75mg
  • Κάλιο 671,25mg
  • Φώσφορος 249,50mg
  • Κορεσμένα λιπαρά 5,50g
  • Μονοακόρεστα λιπαρά 19,35g
  • Πολυακόρεστα λιπαρά 4,07g
  • Διαιτητικές ίνες 2,58g
  • Νερό 232,60g

Παρασκευή

1
Ψιλοκόψετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ντομάτα.
2
Στο τηγάνι (που χωράει όλη τη σάλτσα κιμά και τα ζυμαρικά) βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μεσαία ένταση και ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μπαχαρικά που επιθυμείτε. Ανακατεύετε και αφήνετε να μελώσουν τα λαχανικά σε χαμηλή ένταση για 5-6 λεπτά, καθώς τα μπαχαρικά εντείνουν τα αρώματά τους.
3
Παράλληλα βάζετε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με περίπου 5 λίτρα βραστού νερού και την τοποθετείτε σε εστία με δυνατή ένταση και με το καπάκι κλειστό, για να βράσουν, γρήγορα.
4
Ανεβάζετε την ένταση της εστίας και προσθέτετε τον κιμά. Ανακατεύετε κάθε τόσο ώστε να πάρει χρώμα παντού, επί περίπου 5-7 λεπτά, σπάζοντας τους σβόλους του κιμά.
5
Χαμηλώνετε την ένταση στην εστία, προσθέτετε το κρασί και ανακατεύετε να πάρει χρώμα και γεύση ο κιμάς. Στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες εφόσον θέλετε τη πιο γρήγορη εκδοχή της συνταγής με περισσότερη ένταση και γλύκα ντομάτας.
6
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, μπορείτε να ετοιμάστε το πιάτο σας. Μπορείτε να ρίξετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα κιμά και να τα ανακατεύετε σταδιακά, ώστε η σάλτσα να πάει παντού και να ενσωματωθεί ο κιμάς με τα μακαρόνια.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή


Μία κλασσική μακαρονάδα.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Δείτε επίσης