Υλικά
Με βάση 1 μερίδα ανά συνταγή
- 5-8 αποξηραμένα μανιτάρια
- 2-4 φλιτζάνια νερό
- 1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι καρότα και σέλινο, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Βάζετε τα πάντα σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε μέχρι να αρχίζουν να βράζουν, σβήστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν περίπου 10 λεπτά.
Απομακρύνετε το σκεύος από την εστία, στραγγίστε και ο ζωμός είναι έτοιμος.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
24
1
--
--
--
--
--
4
--
--
20
--
62
8
Ζωμός μανιταριών
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
24kcal
--%
Πρωτεΐνη
1g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
62mg
--%
Φώσφορος
8mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Αυτός ο χορτοφαγικός ζωμός είναι μια νόστιμη βάση για σούπες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για ζωμό κοτόπουλου ή βοείου κρέατος.