+30 210 2853000

Χταπόδι τηγανητό με ούζο

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Με βάση 4 μερίδες ανά συνταγή

  • 500γρ. χταπόδι
  • 100γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 5γρ. πιπεριά καυτερή
  • 80γρ. ελαιόλαδο
  • 15γρ. σκόρδο
  • 10γρ. χυμός λεμόνι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χταπόδι ώστε να πάρει ωραίο χρώμα και να αναπτύξει ελαφρώς τραγανή κρούστα και από τις 2 πλευρές.

Αφαιρούμε το χταπόδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι.

Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το κρεμμύδι, για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο, δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις μυρίσει έντονα το σκόρδο σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και τον άνηθο.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

293.4

23.21

21.76

3.2

2.93

14.22

--

1.41

--

--

2.01

--

381.75

227.32

Χταπόδι τηγανητό με ούζο

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

293.4kcal

--%

Πρωτεΐνη

23.21g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

381.75mg

--%

Φώσφορος

227.32mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Ο τέλειος μεζές για τους λάτρεις του ούζου και των θαλασσινών.