Χόρτα
ΝηστίσιμαΥλικά
Με βάση 24 (1/2 φλιτζάνι κάθε) μερίδες ανά συνταγή
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κιλά λάχανο
- 2 κιλά χόρτα γογγύλι
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτός
- 3 ντομάτες, ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Πλύνετε καλά τα χόρτα.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το σκόρδο και στη συνέχεια, τις ντομάτες.
Μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία, χωρίς καπάκι για 5 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, κόβετε τα χόρτα.
Τοποθετήστε τα χόρτα πάνω από το μείγμα ντομάτας, καλύψτε με το καπάκι και μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα χόρτα.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
60
2
2
--
--
--
--
8
--
3
33
--
335
--
Χόρτα
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
60kcal
--%
Πρωτεΐνη
2g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
335mg
--%
Φώσφορος
--mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά, όπως το κέιλ, είναι υψηλά σε κάλιο, οπότε φροντίστε να περιορίσετε τη μερίδα σας σε ½ φλιτζάνι την ημέρα.