Χοιρινό με μέλι
ΚρέαςΥλικά
Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι νερό
- 1/4 φλιτζάνι μέλι
- 1/4 φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 2 κουταλιές της σούπας μελάσσα
- 1 κιλό χοιρινό, πάχους περίπου 2 εκ.
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 1/4 φλιτζάνι κρύο νερό
- 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
Εκτέλεση
Προσθέστε τα συστατικά της σάλτσας σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθεί καλά.
Κόψτε το χοιρινό σε τεμάχια μήκους 2 εκ.
Θερμάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το χοιρινό και αφήστε το μέχρι να πάρει καφέ χρώμα για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά
Προσθέστε τη σάλτσα μέλι-μελάσσας, μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια-χαμηλή, καλύψτε και σιγοβράστε για 15 λεπτά.
Βάζουμε το καλαμποκάλευρο σε κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά στη συνέχεια το προσθέτουμε στο χοιρινό.
Αυξήστε τη θερμοκρασία στο μέσο και βράστε, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σιγοβράστε το ανοιχτό για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
241
21
--
--
--
--
--
22
--
--
165
--
392
170
Χοιρινό με μέλι
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
241kcal
--%
Πρωτεΐνη
21g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
392mg
--%
Φώσφορος
170mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Αυτό το γλυκό και νόστιμο χοιρινό μπορεί να γίνει γέμιση για σάντουιτς.