Χοιρινό με μέλι

Είδος γεύματος: Μεσημεριανό, Βραδινό

Συστατικά

Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή.

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

1/4 φλιτζάνι νερό

1/4 φλιτζάνι μέλι

1/4 φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

2 κουταλιές της σούπας μελάσσα

1 κιλό χοιρινό, πάχους περίπου 2 εκ.

1 κουταλιά της σούπας λάδι

1/4 φλιτζάνι κρύο νερό

1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο

Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα

  • Θερμίδες 241
  • Υδατάνθρακες 22g
  • Πρωτεΐνη 21g
  • Nάτριο 165mg
  • Κάλιο 392mg
  • Φώσφορος 170mg

Παρασκευή

1
Προσθέστε τα συστατικά της σάλτσας σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθεί καλά.
2
Κόψτε το χοιρινό σε τεμάχια μήκους 2 εκ.
3
Θερμάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
4
Προσθέστε το χοιρινό και αφήστε το μέχρι να πάρει καφέ χρώμα για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά
5
Προσθέστε τη σάλτσα μέλι-μελάσσας, μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια-χαμηλή, καλύψτε και σιγοβράστε για 15 λεπτά.
6
Βάζουμε το καλαμποκάλευρο σε κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά στη συνέχεια το προσθέτουμε στο χοιρινό.
7
Αυξήστε τη θερμοκρασία στο μέσο και βράστε, ανακατεύοντας συνεχώς.
8
Σιγοβράστε το ανοιχτό για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή

Αυτό το γλυκό και νόστιμο χοιρινό μπορεί να γίνει γέμιση για σάντουιτς.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Πηγή: nwkidney.org

Δείτε επίσης