Συστατικά
Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή.
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι μέλι
1/4 φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας μελάσσα
1 κιλό χοιρινό, πάχους περίπου 2 εκ.
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1/4 φλιτζάνι κρύο νερό
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα
- Θερμίδες 241
- Υδατάνθρακες 22g
- Πρωτεΐνη 21g
- Nάτριο 165mg
- Κάλιο 392mg
- Φώσφορος 170mg
Παρασκευή
1
Προσθέστε τα συστατικά της σάλτσας σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθεί καλά.
2
Κόψτε το χοιρινό σε τεμάχια μήκους 2 εκ.
3
Θερμάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
4
Προσθέστε το χοιρινό και αφήστε το μέχρι να πάρει καφέ χρώμα για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά
5
Προσθέστε τη σάλτσα μέλι-μελάσσας, μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια-χαμηλή, καλύψτε και σιγοβράστε για 15 λεπτά.
6
Βάζουμε το καλαμποκάλευρο σε κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά στη συνέχεια το προσθέτουμε στο χοιρινό.
7
Αυξήστε τη θερμοκρασία στο μέσο και βράστε, ανακατεύοντας συνεχώς.
8
Σιγοβράστε το ανοιχτό για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Αυτό το γλυκό και νόστιμο χοιρινό μπορεί να γίνει γέμιση για σάντουιτς.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou
Πηγή: nwkidney.org