Χοιρινό κρέας στην κατσαρόλα
ΚρέαςΥλικά
- ½ κιλό άπαχο χοιρινό κρέας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κουτί (226 γρ.) σάλτσα ντομάτας
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 κουτί πράσινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας σκόνη τσίλι
- 1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών cajun
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαγειρέψτε το χοιρινό σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει.
Ανακατέψτε στη σάλτσα ντομάτας, 3 φλιτζάνια νερό, την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπεριά, τα μπαχαρικά, το θυμάρι, το βασιλικό, τη ρίγανη και βάλτε τα στην κατσαρόλα.
Μόλις το φαγητό αρχίσει να βράζει, μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε για τουλάχιστον μία ώρα.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
170
17
--
--
--
--
--
9
--
--
158
--
546
153
Χοιρινό κρέας στην κατσαρόλα
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
170kcal
--%
Πρωτεΐνη
17g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
546mg
--%
Φώσφορος
153mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Κάνοντας το δικό σας μίγμα καρυκευμάτων μειώνετε δραστικά το νάτριο.