Συστατικά
Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή.
½ κιλό άπαχο χοιρινό κρέας
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουτί (226 γρ.) σάλτσα ντομάτας
2 φλιτζάνια νερό
1 κουτί πράσινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας σκόνη τσίλι
1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1/4 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών cajun
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα
- Θερμίδες 170g
- Υδατάνθρακες 9g
- Πρωτεΐνη 17g
- Νάτριο 158mg
- Κάλιο 546mg
- Φώσφορος 153mg
Παρασκευή
1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαγειρέψτε το χοιρινό σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει.
2
Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει.
3
Ανακατέψτε στη σάλτσα ντομάτας, 3 φλιτζάνια νερό, την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπεριά, τα μπαχαρικά, το θυμάρι, το βασιλικό, τη ρίγανη και βάλτε τα στην κατσαρόλα.
4
Μόλις το φαγητό αρχίσει να βράζει, μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε για τουλάχιστον μία ώρα.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Κάνοντας το δικό σας μίγμα καρυκευμάτων μειώνετε δραστικά το νάτριο.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou
Πηγή: nwkidney.org