+30 210 2853000

Τονοσαλάτα

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Με βάση 2 μερίδες ανά συνταγή

  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 160 γρ. τόνο σε κονσέρβα με νερό
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 150 γρ. βρασμένες πατάτες
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 50 γρ. βραστό καλαμπόκι
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι
  • 75 γρ. (5 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
  • 1 φλούδα από λεμόνι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Σουρώνουμε τον τόνο από το νερό του και τον βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε στο μπολ την πάπρικα, τη μαγιονέζα και και ανακατεύουμε.

Σπάμε με ένα πιρούνι πάνω στο ξύλο κοπής ή μέσα σε ένα μπολ τη βρασμένη πατάτα για να λιώσει και τη ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί στα υπόλοιπα υλικά και να δώσει σώμα στην τονοσαλάτα.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

236.83

16.76

13.94

2.09

3.58

7.26

--

12.68

--

1.04

182.97

--

417

147.20

Τονοσαλάτα

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

236.83kcal

--%

Πρωτεΐνη

16.76g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

417mg

--%

Φώσφορος

147.20mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Μία δροσερή σαλάτα.