Τονοσαλάτα

Είδος γεύματος: Μεσημεριανό

fav Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής

Συστατικά

Με βάση 2 μερίδες ανά συνταγή.

100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο

160 γρ. τόνο σε κονσέρβα με νερό

χυμό από ½ λεμόνι

150 γρ. βρασμένες πατάτες

2 κουτ. σούπας μαγιονέζα

50 γρ. βραστό καλαμπόκι

1 κουτ. σούπας θυμάρι

75 γρ. (5 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο

1 φλούδα από λεμόνι

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα

  • Ενέργεια 236,83Kcal
  • Υδατάνθρακες 12,68g
  • Πρωτεΐνη 16,76g
  • Λίπη 13,94g
  • Νάτριο 182,97mg
  • Κάλιο 417mg
  • Φώσφορος 147,20mg
  • Κορεσμένα λιπαρά 2,09g
  • Μονοακόρεστα λιπαρά 7,26g
  • Πολυακόρεστα λιπαρά 3,58g
  • Διαιτητικές ίνες 1,04g
  • Νερό 120,87g

Παρασκευή

1
Κόβουμε το κρεμμύδι.
2
Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
3
Σουρώνουμε τον τόνο από το νερό του και τον βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
4
Βάζουμε στο μπολ την πάπρικα, τη μαγιονέζα και και ανακατεύουμε.
5
Σπάμε με ένα πιρούνι πάνω στο ξύλο κοπής ή μέσα σε ένα μπολ τη βρασμένη πατάτα για να λιώσει και τη ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
6
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί στα υπόλοιπα υλικά και να δώσει σώμα στην τονοσαλάτα.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή


Μία δροσερή σαλάτα.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Δείτε επίσης