+30 210 2853000

Τηγανίτες

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Βασισμένο σε 5 μερίδες ανά συνταγή

  • 2 1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 + 1/2 φλιτζάνι γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αυγό, το γάλα, το αλεύρι και τη ζάχαρη.

Αφήστε το μείγμα για 5-10 λεπτά να “ξεκουραστεί”.

Τηγανίστε σε καυτό λαδωμένο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές.

Σερβίρουμε τις τηγανίτες τη μία πάνω στην άλλη μαζί με μέλι ή με μαρμελάδα επιλογής μας ή τις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

348

9

--

--

--

--

--

36

--

19

302

--

260

175

Τηγανίτες

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

348kcal

--%

Πρωτεΐνη

9g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

260mg

--%

Φώσφορος

175mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Γλυκές, μαλακές τηγανίτες με αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Δοκιμάστε τη vegan εκδοχή τους, με γάλα αμυγδάλου και χωρίς αυγό.