
Τηγανίτες
ΓλυκάΥλικά
Βασισμένο σε 5 μερίδες ανά συνταγή
- 2 1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 αυγό, χτυπημένο
- 1 + 1/2 φλιτζάνι γάλα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αυγό, το γάλα, το αλεύρι και τη ζάχαρη.
Αφήστε το μείγμα για 5-10 λεπτά να “ξεκουραστεί”.
Τηγανίστε σε καυτό λαδωμένο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες τη μία πάνω στην άλλη μαζί με μέλι ή με μαρμελάδα επιλογής μας ή τις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
348
9
--
--
--
--
--
36
--
19
302
--
260
175
Τηγανίτες
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
348kcal
--%
Πρωτεΐνη
9g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
260mg
--%
Φώσφορος
175mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Γλυκές, μαλακές τηγανίτες με αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Δοκιμάστε τη vegan εκδοχή τους, με γάλα αμυγδάλου και χωρίς αυγό.