Τηγανίτες

Είδος γεύματος: Πρωινό, Απογευματινό

Συστατικά

Βασισμένο σε 5 μερίδες ανά συνταγή.

2 1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 αυγό, χτυπημένο

1 1/2 φλιτζάνι γάλα

Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα

  • Θερμίδες 348
  • Υδατάνθρακες 36g
  • Πρωτεΐνη 9g
  • Nάτριο 302mg
  • Κάλιο 260mg
  • Φώσφορος 175mg
  • Φυτικές ίνες 19mg

Παρασκευή

1
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αυγό, το γάλα, το αλεύρι και τη ζάχαρη.
2
Αφήστε το μείγμα για 5-10 λεπτά να "ξεκουραστεί".
3
Τηγανίστε σε καυτό λαδωμένο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές. Σερβίρουμε τις τηγανίτες τη μία πάνω στην άλλη μαζί με μέλι ή με μαρμελάδα επιλογής μας ή τις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή

 

Γλυκές, μαλακές τηγανίτες με αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Δοκιμάστε τη vegan εκδοχή τους, με γάλα αμυγδάλου και χωρίς αυγό.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

Πηγή: nwkidney.org

Δείτε επίσης