Τάρτα βατόμουρου
ΓλυκάΥλικά
Με βάση 9 μερίδες ανά συνταγή
- 2 φλιτζάνια τριμμένα μπισκότα
- 1/2 φλιτζάνι άπαχο βούτυρο, λιωμένο
- 227 γρ. κρέμα τυριού
- 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 227 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική
- 3 φλιτζάνια βατόμουρα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα τριμμένα μπισκότα, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο.
Πατήστε το μείγμα ομοιόμορφα στο κάτω μέρος ενός τετράγωνου ταψιού για να σχηματιστεί μια κρούστα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ για να αναμίξετε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσει.
Βάλτε το εκχύλισμα βανίλιας και το χυμό λεμονιού.
Με μια σπάτουλα ανακατέψτε απαλά το ήδη κτυπημένο μείγμα και στη συνέχεια βάλτε τα βατόμουρα.
Απλώστε το μίγμα ομοιόμορφα πάνω από τη κρούστα με τα τριμμένα μπισκότα.
Καλύψτε και αφήστε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
343
4
--
--
--
--
--
36
--
--
197
--
59
38
Τάρτα βατόμουρου
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
343kcal
--%
Πρωτεΐνη
4g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
59mg
--%
Φώσφορος
38mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Γιορτάστε την εποχή των βατόμουρων με αυτό το φρουτώδες επιδόρπιο.