ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Στιφάδο

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

  • 3 μίσχοι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 φιλέτα στήθη κοτόπουλου
  • 113-226 γραμμάρια κομμένο σε φέτες λουκάνικο καπνιστό γαλοπούλας
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας καρύκευμα cajun, χωρίς αλάτι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 125 γραμμάρια μαγειρεμένες γαρίδες (προαιρετικά)
  • 3 φλιτζάνια κατεψυγμένες, κομμένες μπάμιες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προσθέστε το σέλινο, το κρεμμύδι, το κοτόπουλο και το λουκάνικο σε αντικολλητική κατσαρόλα.

Προσθέστε ζωμό κοτόπουλου.

Προσθέστε περισσότερο νερό, εάν χρειάζεται, για να καλύψετε το κοτόπουλο.

Αφήστε να σιγοβράσουν 6-8 ώρες.

Πριν το γεύμα, βράζετε το ρύζι.

Σε τηγάνι, ανακατεύετε ½ φλιτζάνι λάδι και προσθέτετε ½ φλιτζάνι αλεύρι για να φτιάξετε ένα roux.

Ανακατέψτε το καρύκευμα και αφήστε το να μαγειρευτεί για ένα λεπτό ή περισσότερο ανάλογα με το πόσο σκουρόχρωμο θέλετε να είναι το στιφάδο σας.

Προσθέστε αργά λίγο από τα ζωμό κοτόπουλου στη κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγετε σβώλους.

Μόλις έχετε μια λεπτή πάστα, βάλτε την πίσω στην κατσαρόλα, μαζί με τη κομμένη κόκκινη πιπεριά, γαρίδες και μπάμιες (αν σας αρέσει).

Μαγειρέψτε για 10′ λεπτά και σερβίρετε πάνω από το ρύζι.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

256

16

--

--

--

--

--

14

--

14

416

--

481

--

Στιφάδο

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

256kcal

--%

Πρωτεΐνη

16g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

481mg

--%

Φώσφορος

--mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Το καρύκευμα cajun δίνει ένταση σε αυτή την παραδοσιακή συνταγή.