Στιφάδο

Είδος γεύματος: Μεσημεριανό

Συστατικά

3 μίσχοι σέλινο, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 φιλέτα στήθη κοτόπουλου

113-226 γραμμάρια κομμένο σε φέτες λουκάνικο καπνιστό γαλοπούλας

1/2 φλιτζάνι λάδι 

1/2 φλιτζάνι αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας καρύκευμα cajun, χωρίς αλάτι

2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου 

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

125 γραμμάρια  μαγειρεμένες γαρίδες (προαιρετικά)

3 φλιτζάνια κατεψυγμένες, κομμένες μπάμιες (προαιρετικά)

Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα

  • Θερμίδες 256
  • Υδατάνθρακες 14g
  • Πρωτεΐνη 16g
  • Nάτριο 416mg
  • Κάλιο 481mg
  • Φυτικές ίνες 14mg

Παρασκευή

1
Προσθέστε το σέλινο, το κρεμμύδι, το κοτόπουλο και το λουκάνικο σε αντικολλητική κατσαρόλα.
2
Προσθέστε ζωμό κοτόπουλου.
3
Προσθέστε περισσότερο νερό, εάν χρειάζεται, για να καλύψετε το κοτόπουλο.
4
Αφήστε να σιγοβράσουν 6-8 ώρες.
5
Πριν το γεύμα, βράζετε το ρύζι.
6
Σε τηγάνι, ανακατεύετε ½ φλιτζάνι λάδι και προσθέτετε ½ φλιτζάνι αλεύρι για να φτιάξετε ένα roux.
7
Ανακατέψτε το καρύκευμα και αφήστε το να μαγειρευτεί για ένα λεπτό ή περισσότερο ανάλογα με το πόσο σκουρόχρωμο θέλετε να είναι το στιφάδο σας.
8
Προσθέστε αργά λίγο από τα ζωμό κοτόπουλου στη κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγετε σβώλους.
9
Μόλις έχετε μια λεπτή πάστα, βάλτε την πίσω στην κατσαρόλα, μαζί με τη κομμένη κόκκινη πιπεριά, γαρίδες και μπάμιες (αν σας αρέσει).
10
Μαγειρέψτε για 10' λεπτά και σερβίρετε πάνω από το ρύζι.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή

Το καρύκευμα cajun δίνει ένταση σε αυτή την παραδοσιακή συνταγή.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Πηγή: nwkidney.org

Δείτε επίσης