Υλικά
Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή
- 3 λουκάνικα περίπου
- 2 πιπεριές (100 γρ.) κέρατο
- 2 ντομάτες (200 γρ.)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια (200 γρ.)
- 100 γρ. κρασί κόκκινο
- 2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε φέτες.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα λουκάνικα για 3΄.
Βγάζουμε τα λουκάνικα σε μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄.
Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1΄. 6 Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 3΄.
Τέλος, ξαναβάζουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι και σβήνουμε κατά προτίμηση με κόκκινο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ή ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15’ μέχρι να μείνει με το λάδι του
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
190.1
7.8
12.47
4.75
1.43
5.58
--
9.51
--
1.35
530.97
--
279
129.67
Ανά μερίδα (170g)
207
3.90
1.95
0.45
0.75
0.75
--
46.35
--
1.50
1.50
--
81
81
Σπετσοφάι
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
207kcal
--%
Πρωτεΐνη
3.90g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
81mg
--%
Φώσφορος
81mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Ένα παραδοσιακό πηλιορίτικο πιάτο!