Σπετσοφάι

Είδος γεύματος: Μεσημεριανό, Βραδινό

fav Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής

Συστατικά

Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή.

3 λουκάνικα περίπου

2 πιπεριές (100 γρ.) κέρατο

2 ντομάτες (200 γρ.)

2 μεγάλα κρεμμύδια (200 γρ.)

100 γρ. κρασί κόκκινο

2 σκελίδες σκόρδο

Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα

  • Θερμίδες 190,1 Kcal
  • Υδατάνθρακες 9,51g
  • Πρωτεΐνες 7,80g
  • Λίπη 12,47g
  • Nάτριο 530,97mg
  • Κάλιο 279mg
  • Φώσφορος 129,67mg
  • Κορεσμένα λιπαρά 4,75g
  • Μονοακόρεστα λιπαρά 5,58g
  • Πολυακόρεστα λιπαρά 1,43g
  • Διαιτητικές ίνες 1,35g
  • Νερό 100,26g

Συνοδεύστε το με ρύζι:

  • Διατροφική αξία ανά μερίδα (βρασμένο 150 γρ. = 1 φλιτζάνι)
  • Ενέργεια 207Kcal
  • Υδατάνθρακες 46.35g
  • Πρωτεΐνες 3.90g
  • Λίπη 1.95g
  • Nάτριο 1,50mg
  • Κάλιο 81mg
  • Φώσφορος 81mg
  • Κορεσμένα λιπαρά 0,45g
  • Μονοακόρεστα λιπαρά 0,45g
  • Πολυακόρεστα λιπαρά 0,75g
  • Διαιτητικές ίνες 1,50g
  • Νερό 102g

Παρασκευή

1
Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες.
2
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε φέτες.
3
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα λουκάνικα για 3΄.
4
Βγάζουμε τα λουκάνικα σε μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄.
5
Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1΄.
6
Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 3΄.
6
Τέλος, ξαναβάζουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι και σβήνουμε κατά προτίμηση με κόκκινο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
6
Προσθέτουμε τις τριμμένες ή ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15’ μέχρι να μείνει με το λάδι του

Σχετικά με αυτή τη συνταγή

Ένα παραδοσιακό πηλιορίτικο πιάτο!

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Δείτε επίσης