Επιμέλεια από τον διατροφολόγο της Νεφροϊατρικής
Συστατικά
Με βάση 4 μερίδες ανά συνταγή.
1 κιλό σπανάκι
250γρ. ρύζι
150γρ. κρεμμύδι
100γρ. ελαιόλαδο
20γρ. χυμός λεμόνι
500γρ. νερό
Άνηθο
Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα
- Ενέργεια 506,63Kcal
- Υδατάνθρακες 58,48g
- Πρωτεΐνες 8,17g
- Λίπη 28,33g
- Nάτριο 153,88mg
- Κάλιο 478,75mg
- Φώσφορος 148,9mg
- Κορεσμένα λιπαρά 4,19g
- Μονοακόρεστα λιπαρά 18,11g
- Πολυακόρεστα λιπαρά 4,29g
- Διαιτητικές ίνες 6,13g
- Νερό 163,03g
Παρασκευή
1
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
2
Προσθέτουμε τα 50γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς χρυσάφι χρώμα.
3
Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει.
4
Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
5
Προσθέτουμε το νερό. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
5
Ρίχνουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι ο όγκος του να μειωθεί αρκετά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον άνηθο, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
5
Τέλος, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Ένα κλασσικό μεσογειακό πιάτο, πλούσιο σε σίδηρο.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou