Σούπα λαχανικών
ΣούπεςΥλικά
Με βάση 12 μερίδες ανά συνταγή
- 1 κιλό λάχανο
- 1/2 κιλό σέλινο
- 1/2 κιλό πατάτες
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι
- 1 φλιτζάνι ελαφριά κρέμα
- πιπέρι για γεύση
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Αποφλοιώστε και ψιλοκόψτε σε κομμάτια, το σέλινο και τις πατάτες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το βούτυρο και μαγειρέψτε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε τα λαχανικά και τα 2 λίτρα ζωμού. Όταν ξεκινήσει να βράζει μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι τα λαχανικά να είναι τρυφερά, 25′-30’λεπτά.
Τοποθετήστε μερικά από τα λαχανικά και το ζωμό σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν τελείως μαλακά. Επαναλάβετε μέχρι να αναμιχτούν όλα τα λαχανικά με το ζωμό.
Ξαναβάλτε τα για βράσιμο. Προσθέστε την κρέμα, το αλάτι, το πιπέρι και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
Προσθέστε ζωμό (προαιρετικά).
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
180
8
--
--
--
--
--
20
--
--
200
--
633
198
Σούπα λαχανικών
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
180kcal
--%
Πρωτεΐνη
8g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
633mg
--%
Φώσφορος
198mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Τα λαχανικά θα σας προσφέρουν μια ζεστή και κρεμώδη σούπα.