+30 210 2853000
Facebook
LinkedIn
Youtube

Σορμπέ λεμόνι

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Με βάση 12 μερίδες ανά συνταγή

  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • Ξύσμα από 3 λεμόνια
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Προσθέστε το νερό, τη ζάχαρη και το μεγαλύτερο μέρος του ξύσματος λεμονιού σε μια κατσαρόλα.

Σκεπάστε με καπάκι και σιγοβράστε για 10 λεπτά.

Ανακατέψτε το υπόλοιπο ξύσμα και το χυμό λεμονιού.

Βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Ανακατέψτε την κρέμα στο μείγμα.

Βάλτε το στη παγωτομηχανή και φτιάξτε το σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

162

--

--

--

--

--

--

34

--

3

6

--

26

7

Σορμπέ λεμόνι

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

162kcal

--%

Πρωτεΐνη

--g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

26mg

--%

Φώσφορος

7mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Μια συνταγή με κρεμώδη γεύση και χαμηλό φώσφορο.