+30 210 2853000

Σάλτσα σόγιας σπιτική

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Με βάση 32 μερίδες ανά συνταγή

  • 5 συσκευασίες ζωμού βοδινού ή κοτόπουλου
  • 6 κουταλιές της σούπας μηλίτη ή βαλσάμικο ξίδι
  • 4-5 κουταλιές της σούπας μελάσσα
  • 2 φλιτζάνια βραστό νερό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 1/4 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
  • 2 κουταλιές σούπας σόγια χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά.

Ρίξτε τη σάλτσα σε μπουκάλι και φυλάξτε τη στο ψυγείο. Διατηρείται για καιρό.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

189

--

--

--

--

--

--

12

--

--

70

--

30

15

Σάλτσα σόγιας σπιτική

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

189kcal

--%

Πρωτεΐνη

--g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

30mg

--%

Φώσφορος

15mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Εκμεταλλευτείτε τη σάλτσα σόγιας για αυτή τη νόστιμη και χαμηλής περιεκτικότητας αλατιού, εκδοχή. Διατηρείται για καιρό στο ψυγείο.