Σάλτσα με lime και τζίντζερ
Σάλτσες & ΜαρινάδεςΥλικά
Με βάση τις 16 μερίδες ανά συνταγή
- 1 φλιτζάνι χυμός λευκών σταφυλιών
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό lime
- 1/3 φλιτζάνι ξύδι από λευκό κρασί
- 1 κουταλιά της σούπας πολτοποιημένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 κουταλιά της σούπας πολτοποιημένο σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος παχύρευστη
- 1+ ½ ράβδους κρύο βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κομμάτια ¼ φλιτζανιού γλυκιά σάλτσα τσίλι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, ανακατέψτε χυμό σταφυλιού, χυμό λάιμ, ξύδι, τζίντζερ και σκόρδο.
Βράζετε για να γίνει σαν σιρόπι σε μέτρια θερμοκρασία
Προσθέστε κρέμα και μειώστε τη θερμοκρασία ανακατεύοντας προσεκτικά, ώστε να μην κάψετε τη σάλτσα.
Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σταδιακά ανακατέψτε τα κομμάτια κρύου βουτύρου.
Ανακατέψτε σε σάλτσα τσίλι.
Βάλτε πιπέρι.
Φυλάξτε τη και κρατήστε τη ζεστή.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
115
--
--
--
--
--
--
3
--
--
124
--
39
12
Σάλτσα με lime και τζίντζερ
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
kcal
%
Πρωτεΐνη
g
%
Αλάτι
g
%
Κάλιο
mg
%
Φώσφορος
mg
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Αυτή η όμορφη λευκή σάλτσα είναι νόστιμη, σερβίρεται ζεστή πάνω από ψάρια ή κοτόπουλο.