Συστατικά
Με βάση τις 16 μερίδες ανά συνταγή.
1 φλιτζάνι χυμός λευκών σταφυλιών
1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό lime
1/3 φλιτζάνι ξύδι από λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας πολτοποιημένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας πολτοποιημένο σκόρδο
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος παχύρευστη
1 ½ ράβδους κρύο βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κομμάτια
¼ φλιτζανιού γλυκιά σάλτσα τσίλι
Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα
- Θερμίδες 115
- Υδατάνθρακες 3g
- Nάτριο 124mg
- Κάλιο 39mg
- Φώσφορος 12mg
Παρασκευή
1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, ανακατέψτε χυμό σταφυλιού, χυμό λάιμ, ξύδι, τζίντζερ και σκόρδο.
2
Βράζετε για να γίνει σαν σιρόπι σε μέτρια θερμοκρασία
3
Προσθέστε κρέμα και μειώστε τη θερμοκρασία ανακατεύοντας προσεκτικά, ώστε να μην κάψετε τη σάλτσα.
4
Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σταδιακά ανακατέψτε τα κομμάτια κρύου βουτύρου.
5
Ανακατέψτε σε σάλτσα τσίλι.
6
Βάλτε πιπέρι.
7
Φυλάξτε τη και κρατήστε τη ζεστή.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Αυτή η όμορφη λευκή σάλτσα είναι νόστιμη, σερβίρεται ζεστή πάνω από ψάρια ή κοτόπουλο.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou
Πηγή: nwkidney.org