Συστατικά
Με βάση 4-5 μερίδες ανά συνταγή.
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας χυμό lime
1 κουταλιά της σούπας πολτό κρεμμυδιού
1 κουταλάκι του γλυκού βότανα (ότι σας αρέσει) , θρυμματισμένα
1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
½ κιλό (5 1/2 φλιτζάνια) φρέσκα μανιτάρια, κομμένα στη μέση
Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα
- Θερμίδες 100
- Πρωτεΐνη 2g
- Nάτριο 70mg
- Κάλιο 300mg
- Φώσφορος 85mg
Παρασκευή
1
Σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, συνδυάστε βούτυρο ή μαργαρίνη, κόκκινο κρασί, χυμό lime και βότανα.
2
Βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων, ακάλυπτο σε υψηλή ισχύ για 1 λεπτό, ανακατεύοντας μία φορά.
3
Ανακατέψτε τα μανιτάρια.
4
Βάλτε πάλι στο φούρνο μικροκυμάτων καλυμμένο για 6-8 λεπτά ή έως ότου τα μανιτάρια είναι τρυφερά, ανακατεύοντας δύο φορές.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Οι λάτρεις των μανιταριών θα απολαύσουν αυτή την κρεμώδη και ζεστή σάλτσα.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou
Πηγή: nwkidney.org