+30 210 2853000

Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Βασισμένο σε 4 (1/4 φλιτζάνι) μερίδες ανά συνταγή

  • 1/2 φλιτζάνι ψητές κόκκινες πιπεριές (μπουκάλι ή κουτί)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας, χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Στραγγίστε τις κόκκινες πιπεριές και μετρήστε 1/2 φλιτζάνι (περίπου 2 πιπεριές).

Τοποθετήστε τις πιπεριές και το σκόρδο στον επεξεργαστή τροφίμων ή το μπλέντερ και αναμείξτε.

Προσθέστε σάλτσα ντομάτας, ελαιόλαδο και μείγμα μπαχαρικών.

Αναμείξτε πολύ καλά.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

75

1

--

--

--

--

--

3

--

--

82

--

148

18

Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

75kcal

--%

Πρωτεΐνη

1g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

148mg

--%

Φώσφορος

18mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Η σάλτσα κόκκινης πιπεριάς έχει λιγότερο κάλιο από την ντομάτα.