Συστατικά
Βασισμένο σε 4 (1/4 φλιτζάνι) μερίδες ανά συνταγή.
1/2 φλιτζάνι ψητές κόκκινες πιπεριές (μπουκάλι ή κουτί)
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας, χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα
- Θερμίδες 75
- Υδατάνθρακες 3g
- Πρωτεΐνη 1g
- Nάτριο 82mg
- Κάλιο 148mg
- Φώσφορος 18mg
Παρασκευή
1
Στραγγίστε τις κόκκινες πιπεριές και μετρήστε 1/2 φλιτζάνι (περίπου 2 πιπεριές).
2
Τοποθετήστε τις πιπεριές και το σκόρδο στον επεξεργαστή τροφίμων ή το μπλέντερ και αναμείξτε.
3
Προσθέστε σάλτσα ντομάτας, ελαιόλαδο και μείγμα μπαχαρικών.
4
Αναμείξτε πολύ καλά.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Η σάλτσα κόκκινης πιπεριάς έχει λιγότερο κάλιο από την ντομάτα.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou
Πηγή: nwkidney.org