Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Είδος γεύματος: Μεσημεριανό, Βραδινό

Συστατικά

Βασισμένο σε 4 (1/4 φλιτζάνι) μερίδες ανά συνταγή.

1/2 φλιτζάνι ψητές κόκκινες πιπεριές (μπουκάλι ή κουτί)

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας, χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι 

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών

1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα

  • Θερμίδες 75
  • Υδατάνθρακες 3g
  • Πρωτεΐνη 1g
  • Nάτριο 82mg
  • Κάλιο 148mg
  • Φώσφορος 18mg

Παρασκευή

1
Στραγγίστε τις κόκκινες πιπεριές και μετρήστε 1/2 φλιτζάνι (περίπου 2 πιπεριές).
2
Τοποθετήστε τις πιπεριές και το σκόρδο στον επεξεργαστή τροφίμων ή το μπλέντερ και αναμείξτε.
3
Προσθέστε σάλτσα ντομάτας, ελαιόλαδο και μείγμα μπαχαρικών.
4
Αναμείξτε πολύ καλά.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή

 Η σάλτσα κόκκινης πιπεριάς  έχει λιγότερο κάλιο από την ντομάτα.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Πηγή: nwkidney.org

Δείτε επίσης