ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Σάλτσα γουακαμόλε

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Με βάση τις 16 μερίδες ανά συνταγή

  • 1 μέτριο αβοκάντο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (ελαφριά ή κανονική)
  • 1 μικρή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού ή περισσότερο για περισσότερη γεύση, σκόνη τσίλι

Εκτέλεση

Πιέστε με ένα πιρούνι σε ένα μπολ το αβοκάντο και το χυμό λεμονιού.

Όταν μαλακώσει προσθέστε την κρέμα και λιώστε λίγο περισσότερο.

Προσθέστε τη ντομάτα, το κρεμμύδι και τη σκόνη τσίλι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σερβίρετε με τα νάτσος.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

25

--

1

--

--

--

--

2

--

2

4

--

89

3

Σάλτσα γουακαμόλε

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

25kcal

--%

Πρωτεΐνη

--g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

89mg

--%

Φώσφορος

3mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Μια γευστική σάλτσα χαμηλή σε περιεκτικότητα αλατιού.