ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Σαλάτα ζυμαρικών με σουσάμι

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Με βάση 4 μερίδες ανά συνταγή

  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
  • 1/3 πακέτου (450 γραμμάρια) πέννες
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1/4 πράσινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας σόγια σως, χωρίς αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε την κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία.

Προσθέστε σουσάμι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ψηθεί ελαφρώς.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.

Βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για 8′-10′ λεπτά.

Αδειάστε τα ζυμαρικά και ξεπλύνετε κάτω από το κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν.

Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέστε κόκκινη πιπεριά σε φέτες και ψιλοκομμένο λάχανο στα ζυμαρικά.

Σε ένα δοχείο με σφιχτό καπάκι προσθέστε φυτικό έλαιο, σάλτσα σόγιας, ξύδι, σησαμέλαιο, ζάχαρη, σουσάμι, πιπερόριζα και πιπέρι.

Ρίχνετε το σουσάμι και τη σως πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύετε.

Ανακατέψτε απαλά το κόλιανδρο και το πράσινο κρεμμύδι.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

277

6

--

--

--

--

--

36

--

13

42

--

222

83

Σαλάτα ζυμαρικών με σουσάμι

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

277kcal

--%

Πρωτεΐνη

6g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

222mg

--%

Φώσφορος

83mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Δύο μεγάλα πιάτα ζυμαρικών με λάχανο αναμειγνύονται με ασιατικές γεύσεις για ένα νόστιμο συνοδευτικό πιάτο.