Σαλάτα ζυμαρικών με σουσάμι

Είδος γεύματος: Μεσημεριανό, Απογευματινό

Συστατικά

Με βάση 4 μερίδες ανά συνταγή.

1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

1/3 πακέτου (450 γραμμάρια) πέννες

1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες

1/4 πράσινο λάχανο, ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

2 κουταλιές της σούπας σόγια σως, χωρίς αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού

1/2 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

2 κουταλιές της σούπας  κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα

  • Θερμίδες 277
  • Υδατάνθρακες 36g
  • Πρωτεΐνη 6g
  • Nάτριο 42mg
  • Κάλιο 222mg
  • Φώσφορος 83mg
  • Φυτικές ίνες 13mg

Παρασκευή

1
Ζεσταίνετε την κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία.
2
Προσθέστε σουσάμι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ψηθεί ελαφρώς.
3
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
4
Βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
5
Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για 8'-10' λεπτά.
6
Αδειάστε τα ζυμαρικά και ξεπλύνετε κάτω από το κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν.
7
Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
8
Προσθέστε κόκκινη πιπεριά σε φέτες και ψιλοκομμένο λάχανο στα ζυμαρικά.
9
Σε ένα δοχείο με σφιχτό καπάκι προσθέστε φυτικό έλαιο, σάλτσα σόγιας, ξύδι, σησαμέλαιο, ζάχαρη, σουσάμι, πιπερόριζα και πιπέρι.
10
Ρίχνετε το σουσάμι και τη σως πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατεύετε.
11
Ανακατέψτε απαλά το κόλιανδρο και το πράσινο κρεμμύδι.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή

Δύο μεγάλα πιάτα ζυμαρικών με λάχανο αναμειγνύονται με ασιατικές γεύσεις για ένα νόστιμο συνοδευτικό πιάτο.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Πηγή: nwkidney.org

Δείτε επίσης