Υλικά
Με βάση 8 μερίδες ανά συνταγή
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 8 φύλλα φρέσκο βασιλικό
- 1 σκελίδα φρέσκο σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
- 2 μικρές ψητές κόκκινες πιπεριές (σε κονσέρβα)
- 1 πακέτο πένες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο γλυκό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά της σάλτσας μαζί σε ένα μπλέντερ.
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, ξεπλύνετε με κρύο νερό και αφήστε τα στην άκρη.
Θερμάνετε το λάδι σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το κομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να καραμελώσει(να γίνει απαλό και ελαφρώς καφέ).
Συνδυάστε τα ζυμαρικά, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τη σάλτσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Η σαλάτα ζυμαρικών μπορεί να καταναλωθεί αμέσως ή να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
481
--
Ανά μερίδα (170g)
519
34.5
--
--
--
--
--
28
--
--
484
--
--
356
Σαλάτα ζυμαρικών με ψημένη κόκκινη πιπεριά
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
519kcal
--%
Πρωτεΐνη
34.5g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
481mg
--%
Φώσφορος
356mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Η φρέσκια σάλτσα πιπεριάς είναι μια γλυκιά εναλλακτική ιδέα.