ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Σαλάτα γαρίδας με μέντα και αγγούρι

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή

  • 1 κιλό μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 αγγούρι, σε κύβους
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Μαγειρέψτε τις γαρίδες σε βραστό νερό για 3 λεπτά, στραγγίξτε τις και βάλτε τις στο ψυγείο.

Τοποθετήστε τη μέντα και το χυμό λεμονιού στον επεξεργαστή τροφίμων και αναμείξτε.

Ρίξτε το ελαιόλαδο στον επεξεργαστή ενώ πολτοποιείτε μέχρι να ψιλοκόψετε τη μέντα.

Σε ένα μπολ σερβιρίσματος, βάλτε γαρίδες, αγγούρι, μείγμα μέντας, ξύσμα λεμονιού και πιπέρι και ανακατέψτε

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

229

31

--

--

--

--

--

3

--

10

226

--

357

320

Σαλάτα γαρίδας με μέντα και αγγούρι

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

229kcal

--%

Πρωτεΐνη

31g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

357mg

--%

Φώσφορος

320mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Υπάρχουν πολλές φρέσκες και καθαρές γεύσεις σε αυτό το δροσερό και νόστιμο πιάτο.