Σαλάτα γαρίδας με μέντα και αγγούρι
ΣαλάτεςΨάρι & ΘαλλασινάΥλικά
Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή
- 1 κιλό μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες
- 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 αγγούρι, σε κύβους
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε τις γαρίδες σε βραστό νερό για 3 λεπτά, στραγγίξτε τις και βάλτε τις στο ψυγείο.
Τοποθετήστε τη μέντα και το χυμό λεμονιού στον επεξεργαστή τροφίμων και αναμείξτε.
Ρίξτε το ελαιόλαδο στον επεξεργαστή ενώ πολτοποιείτε μέχρι να ψιλοκόψετε τη μέντα.
Σε ένα μπολ σερβιρίσματος, βάλτε γαρίδες, αγγούρι, μείγμα μέντας, ξύσμα λεμονιού και πιπέρι και ανακατέψτε
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
229
31
--
--
--
--
--
3
--
10
226
--
357
320
Σαλάτα γαρίδας με μέντα και αγγούρι
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
229kcal
--%
Πρωτεΐνη
31g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
357mg
--%
Φώσφορος
320mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Υπάρχουν πολλές φρέσκες και καθαρές γεύσεις σε αυτό το δροσερό και νόστιμο πιάτο.