Σαλάτα γαρίδας με μέντα και αγγούρι

Είδος γεύματος: Μεσημεριανό, Βραδινό

Συστατικά

Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή.

1 κιλό μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες

1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/2 αγγούρι, σε κύβους

 ξύσμα από 1 λεμόνι

Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα

  • Θερμίδες 229
  • Υδατάνθρακες 3g
  • Πρωτεΐνη 31g
  • Nάτριο 226mg
  • Κάλιο 357mg
  • Φώσφορος 320mg
  • Φυτικές ίνες 10mg

Παρασκευή

1
Μαγειρέψτε τις γαρίδες σε βραστό νερό για 3 λεπτά, στραγγίξτε τις και βάλτε τις στο ψυγείο.
2
Τοποθετήστε τη μέντα και το χυμό λεμονιού στον επεξεργαστή τροφίμων και αναμείξτε.
3
Ρίξτε το ελαιόλαδο στον επεξεργαστή ενώ πολτοποιείτε μέχρι να ψιλοκόψετε τη μέντα.
4
Σε ένα μπολ σερβιρίσματος, βάλτε γαρίδες, αγγούρι, μείγμα μέντας, ξύσμα λεμονιού και πιπέρι και ανακατέψτε

Σχετικά με αυτή τη συνταγή

Υπάρχουν πολλές φρέσκες και καθαρές γεύσεις σε αυτό το δροσερό και νόστιμο πιάτο.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Πηγή: nwkidney.org

Δείτε επίσης