Υλικά
Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή
- 3 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- 1/8 φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
- 1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1/8 φλιτζάνι σησαμέλαιο
- 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας χαμηλού νατρίου
Εκτέλεση
Πλύνετε τα μανιτάρια και αφήστε τα στην άκρη.
Ανακατέψτε τα άλλα συστατικά σε ένα ρηχό ταψί και τοποθετήστε τα μανιτάρια σε μαρινάδα όλη τη νύκτα στο ψυγείο.
Ψήστε τα μανιτάρια στη σχάρα για 5 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να αποκτήσουν πιο σκούρο χρώμα.
Τα μανιτάρια θα συρρικνωθούν με το μαγείρεμα.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
189
1
--
--
--
--
--
16
--
4.5
79
--
281
68
Ψητά μανιτάρια πορτομπέλο
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
189kcal
--%
Πρωτεΐνη
1g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
281mg
--%
Φώσφορος
68mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Τα μανιτάρια πορτομπέλο έχουν πλούσια υφή και γεύση και δεν χάνονται όταν ψήνονται στη σχάρα.