ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Ψητά λαχανικά

Οι συνταγές αφορούν διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθαρση

Υλικά

Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή

  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1/2 φλιτζάνι ανά άτομο βρασμένο ρύζι
  • 1 κολοκυθάκι
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές φρέσκο ​​δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​βασιλικό
  • 1/4 φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 °C.

Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε όλα τα πλυμένα και κομμένα λαχανικά. (Κόψτε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια για να εξασφαλίσετε ομαλό μαγείρεμα)

Προσθέστε το λάδι, το ξύδι και τα βότανα στο μπολ, αναμειγνύοντας προσεκτικά, ώστε τα λαχανικά να είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένα.

Απλώστε τα ομοιόμορφα πάνω σε ένα ταψί και βεβαιωθείτε ότι δεν επικαλύπτονται πάρα πολύ.

Ψήστε για περίπου 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.

Μακροθρεπτικά Συστατικά

Ενέργεια (kcal)

Πρωτεΐνη (g)

Λίπος (g)

Κορεσμένα λιπαρά (g)

Πολυακόρεστα (g)

Μονοακόρεστα (g)

Trans (g)

Υδατάνθρακες (g)

Σάκχαρα (g)

Φυτικές Ίνες (g)

Νάτριο (mg)

Αλάτι (g)

Κάλιο (mg)

Φώσφορος (mg)

Ανά 100g

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

--

Ανά μερίδα (170g)

124

1

--

--

--

--

--

9

--

--

22

--

280

38

Ψητά λαχανικά

Κάθε μερίδα (170g) περιέχει

Ενέργεια

124kcal

--%

Πρωτεΐνη

1g

--%

Αλάτι

--g

--%

Κάλιο

280mg

--%

Φώσφορος

38mg

--

Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση

Tips

Μαγειρέψτε επιπλέον ποσότητα για να έχετε μερικά ζεστά ή κρύα λαχανικά για σαλάτες.