Συστατικά
Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή.
2 κόκκινες πιπεριές
1/2 φλιτζάνι ανά άτομο βρασμένο ρύζι
1 κολοκυθάκι
2 μεγάλα καρότα
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό
1/4 φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα
- Θερμίδες 124
- Υδατάνθρακες 9g
- Πρωτεΐνη 1g
- Nάτριο 22mg
- Κάλιο 280mg
- Φώσφορος 38mg
Παρασκευή
1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 °C.
2
Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε όλα τα πλυμένα και κομμένα λαχανικά. (Κόψτε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια για να εξασφαλίσετε ομαλό μαγείρεμα)
3
Προσθέστε το λάδι, το ξύδι και τα βότανα στο μπολ, αναμειγνύοντας προσεκτικά, ώστε τα λαχανικά να είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένα.
4
Απλώστε τα ομοιόμορφα πάνω σε ένα ταψί και βεβαιωθείτε ότι δεν επικαλύπτονται πάρα πολύ.
5
Ψήστε για περίπου 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Μαγειρέψτε επιπλέον ποσότητα για να έχετε μερικά ζεστά ή κρύα λαχανικά για σαλάτες.
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou
Πηγή: nwkidney.org