Ψητά λαχανικά

Είδος γεύματος: Μεσημεριανό, Βραδινό

Συστατικά

Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή.

2 κόκκινες πιπεριές

1/2 φλιτζάνι ανά άτομο βρασμένο ρύζι

1 κολοκυθάκι

2 μεγάλα καρότα

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουταλιές φρέσκο ​​δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​βασιλικό

1/4 φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο

Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα

  • Θερμίδες 124
  • Υδατάνθρακες 9g
  • Πρωτεΐνη 1g
  • Nάτριο 22mg
  • Κάλιο 280mg
  • Φώσφορος 38mg

Παρασκευή

1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 °C.
2
Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε όλα τα πλυμένα και κομμένα λαχανικά. (Κόψτε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια για να εξασφαλίσετε ομαλό μαγείρεμα)
3
Προσθέστε το λάδι, το ξύδι και τα βότανα στο μπολ, αναμειγνύοντας προσεκτικά, ώστε τα λαχανικά να είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένα.
4
Απλώστε τα ομοιόμορφα πάνω σε ένα ταψί και βεβαιωθείτε ότι δεν επικαλύπτονται πάρα πολύ.
5
Ψήστε για περίπου 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.

Σχετικά με αυτή τη συνταγή

Μαγειρέψτε επιπλέον ποσότητα για να έχετε μερικά ζεστά ή κρύα λαχανικά για σαλάτες.

Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:

https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou

 

Πηγή: nwkidney.org

Δείτε επίσης