Συστατικά
Με βάση 4-5 μερίδες ανά συνταγή.
6 μεσαία κολοκυθάκια
1/2 φλιτζανιού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού μαϊντανός, ψιλοκομμένος
4 μπαστούνια σέλινο, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές μαργαρίνη
1+ 1/2 φλιτζάνια τυρί cottage
1/3 φλιτζανιού βουτυρόγαλα
2 αυγά, χτυπημένα
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/4 φλιτζανιού τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
Στοιχεία για τη διατροφή ανά μερίδα
- Θερμίδες 165
- Υδατάνθρακες 13g
- Πρωτεΐνη 13g
- Nάτριο 352mg
- Φυτικές ίνες 8mg
Παρασκευή
1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 °C βαθμούς.
2
Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σέλινο στη μαργαρίνη.
3
Ανακατέψτε τα με το τυρί cottage.
4
Προσθέστε το βουτυρόγαλα, τα χτυπημένα αυγά και τα καρυκεύματα.
5
Ανακατέψτε με το μαϊντανό.
6
Κόψτε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος.
7
Τοποθετήστε τα μισά, κομμένα προς τα πάνω, μέσα σε ένα λαδωμένο πιάτο ψησίματος.
8
Καλύψτε τα και ψήστε τα για 15 λεπτά.
9
Απλώστε το μείγμα τυρί cottage πάνω στα κολοκυθάκια και ψήστε τα πάλι ακάλυπτα μέχρι να γίνουν, για περίπου 15 λεπτά.
9
Πασπαλίστε με τριμμένο τυρί.
Σχετικά με αυτή τη συνταγή
Ένα ζεστό πιάτο με ιταλική φινέτσα!
Διαβάστε πώς να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της χ.ν.ν.:
https://www.nefroiatriki.gr/syntages/diatrofikes-symvoules-gia-meiosi-natriou-kaliou-kai-fosforou
Πηγή: nwkidney.org