Ψαρόσουπα από αχιβάδες
ΣούπεςΨάρι & ΘαλλασινάΥλικά
Με βάση 6 μερίδες ανά συνταγή
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/2 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι μαργαρίνη
- 500 γραμμάρια αχιβάδες σε κονσέρβα ψιλοκομμένες
- 3 ωμές πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Εκτέλεση
Βάλτε τις πατάτες σε 4 φλιτζάνια κρύο νερό για 2 ώρες.
Στραγγίστε και προσθέστε στη σούπα όπως υποδεικνύεται.
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σέλινο σε μαργαρίνη μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τις ψιλοκομμένες αχιβάδες με το χυμό, τις πατάτες σε κύβους και 2+ 3/4 φλιτζάνια γάλα.
Βράστε 5-10 λεπτά.
Ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι γάλα με αλεύρι και ρίξτε το στο ζεστό μίγμα ψαριών.
Προσθέστε πιπέρι και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά περισσότερο για να συνδυαστούν οι γεύσεις.
Ανακατέψτε συχνά.
Βάλτε πάπρικα σε κάθε μερίδα.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
Ενέργεια (kcal)
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Κορεσμένα λιπαρά (g)
Πολυακόρεστα (g)
Μονοακόρεστα (g)
Trans (g)
Υδατάνθρακες (g)
Σάκχαρα (g)
Φυτικές Ίνες (g)
Νάτριο (mg)
Αλάτι (g)
Κάλιο (mg)
Φώσφορος (mg)
Ανά 100g
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Ανά μερίδα (170g)
207
48
--
--
--
--
--
8
--
--
215
--
360
188
Ψαρόσουπα από αχιβάδες
Κάθε μερίδα (170g) περιέχει
Ενέργεια
207kcal
--%
Πρωτεΐνη
48g
--%
Αλάτι
--g
--%
Κάλιο
360mg
--%
Φώσφορος
188mg
--
Σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για ενήλικες νεφροπαθείς ασθενείς σε αιμοκάθραση
Tips
Μια δημοφιλής ζεστή και κρεμώδής σούπα θαλασσινών ταιριάζει για μια κρύα και βροχερή μέρα.